کارگردان مستند «حاج بابا»: مستندی با این موضوع و روایت نداریم/ سلیقه مخاطب عوض شده است

مستند «حاج بابا» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) به کارگردانی مهدی بوستانی شهر بابک روایت فیلمسازی است که به جای پدر خود به مکه مشرف میشود.
مهدی بوستانی شهربابک تهیه کننده و کارگردان مستند «حاج بابا» با اشاره به تمام شدن این مستند گفت: مستند «حاج بابا» تمام شده است و مدتی هم درگیر کارهای مربوط به پروانه نمایش بودیم که آن هم انجام شد.
وی ادامه داد: دوست داشتم که این مستند در جشنواره «سینماحقیقت» حضور پیدا می کرد که این اتفاق نیفتاد و برای خود من هم عجیب است زیرا مستندی با این موضوع و روایت نداریم. شاید گزارش تلویزیونی داشته باشیم ولی فیلم مستندی به این شکل و با این موضوع نداریم و این مستند می توانست در جشنواره هم حضور داشته باشد.
کارگردان مستند «حاج بابا» افزود: احساس من این است که شاید چون با دوربین هندی کم فیلمبرداری شده ازنظر کیفیت تصویری موردپسند واقع نشده است ولی فیلمبرداری حرفه ای با تیم و گروه در آن موقعیت غیرممکن است. اطلاع دارم اخیرا گروهی برای انجام این اتفاق رفته بودند که برگردانده شدند و چنین اجازه ای ندادند. من هم با نگاه توریستی که داشتند، توانستم با دوربین کوچک از نزدیک ترین فاصله از تمام مراحل حج فیلمبرداری کنم. در این روزها که زرق و برق بالا رفته و دوربین های آن چنانی مورد وثوق است، احساس من این است که شاید چنین چیزی دلیل راه پیدا نکردن به جشنواره بوده است.
بوستانی درباره پخش و نمایش این مستند توضیح داد: به نظر من شاید تلویزیون مکان مناسبی برای نمایش این مستند باشد زیرا مخاطبان تلویزیون قطعا این مستند را دنبال خواهند کرد. این تصمیم با مرکز گسترش است ولی شاید بتوان با یک برنامه ریزی در یک مناسبت خاص و ایام حج این مستند از تلویزیون پخش شود.
وی ادامه داد: مستند «حاج بابا» صرفا جنبه مذهبی ندارد و نگاهی اجتماعی و انتقادی هم دارد و از آنجایی که من به جای پدر به حج آمده ام، گفتگویی پدر و پسری هم وجود دارد که به همین بهانه نقبی به گذشته این رابطه زده می شود و با این وجود جنبه شخصی و درام هم در دل خود دارد.
این مستندساز درباره اکران آنلاین یا نمایش در «هنروتجربه» بیان کرد: اکران آنلاین و نمایش در گروه سینمایی «هنروتجربه» به خودی خود خوب است ولی متاسفانه در بعضی از موارد می بینیم که چون مخاطب باید برای آن هزینه کند، سخت اتفاق درخشانی می افتد. از طرف دیگر سلیقه مخاطب هم عوض شده و در سینمای داستانی هم می بینیم که بیشتر به کمدی های گیشه ای توجه می شود. فکر می کنم تلویزیون بهترین فضا برای نمایش این مستند باشد ولی درنهایت این تصمیمی است که دوستان من در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی باید بگیرند و مطمئن هستم بهترین مسیر را انتخاب می کنند.
مهدی بوستانی شهربابک در پایان گفت: در حال حاضر کم و بیش مشغول مستندی هستم که بخش هایی از آن را اواخر سال گذشته تصویربرداری و تدوین کردم ولی پرونده آن همچنان باز است. علاوه بر این مستند، تدوین مستند خواهرم را هم در دست دارم و با توجه به اینکه چند سالی مشغول تولید مستند بودم شاید در ادامه به سراغ تولید یک فیلم کوتاه داستانی بروم. باید ببینیم که شرایط به چه صورت پیش خواهد رفت.
انتهای پیام/